Twee weken Zuid-Korea

Zuid-Korea heeft een bewogen geschiedenis, dat is waarschijnlijk bij iedereen bekend. Maar buiten de DMZ (gedemilitariseerde zone) heeft Zuid-Korea nog meer interessante plekken die zeker het ontdekken waard zijn. Het is een zeer divers land! Wij delen een mooie route door Zuid-Korea.

Je vindt hier het moderne leven gecombineerd met authentieke elementen van oude tradities, maar ook prachtige natuur. Zo kijk je in miljoenenstad Seoul je ogen uit aan hoogbouw, Seoraksan is een prachtig nationaal park en in Busan heb je zelfs de mogelijkheid om aan het strand te liggen.

Route door Zuid-Korea | twee weken

Zuid-Korea is een land wat je waarschijnlijk graag echt wilt leren kennen. Het wordt geen oppervlakkige reis, maar een reis vol hoogtepunten die je niet snel meer zal vergeten. Van de Koreaanse cultuur tot aan de Koreaanse keuken, niets mag ontbreken aan jouw bezoek aan dit prachtige land.

In deze blog lichten we een aantal highlights toe van Zuid-Korea, zodat je een idee hebt van hoe een potentiële route door Zuid-Korea eruit kan zien.

Seokguram

Het indrukwekkende Seokguram

Rondreis of zelf reizen? 

Een rondreis door Zuid-Korea kun je op verschillende manieren plannen. Er zijn talloze (Nederlandse) organisaties die een georganiseerde rondreis naar Zuid-Korea aanbieden. Zoek de reis die het beste bij je past en je hoeft verder nergens meer naar te kijken.

Als je op zoek bent naar meer uitdaging kun je ervoor kiezen je reis zelf te plannen, of op eigen gelegenheid een rondreis te maken met behulp van een huurauto. De route door Zuid-Korea is vaak hetzelfde.

TIP ♥ – je mag met de Nederlandse nationaliteit maximaal drie maanden (negentig dagen) in Zuid-Korea verblijven zonder dat je een visum hoeft aan te vragen.

Hieronder een voorbeeld van een route door Zuid-Korea voor twee weken.

#1 Miljoenenstad Seoul

Eigenlijk begint elke route door Zuid-Korea in Seoul. Deze interessante miljoenenstad heeft ontelbare connecties voor internationale vluchten. Met KLM kan je hier rechtstreeks vanaf Amsterdam naar toe vliegen. Met meer dan 10 miljoen inwoners behoort Seoul tot de grootste steden ter wereld.

Of je nou van steden houdt of niet, Seoul zal je boeien. Ondanks de grootte van de stad is alles hier erg gestructureerd. Een ander bijzonder element wat je gaat verbazen is de combinatie tussen modern en authentiek. Zo kun je een bezoek brengen aan het Changdeokgung paleis en de bijbehorende geheime tuin of het Gyeongbokgung paleis. Voor antiekwaren kun je terecht in de straten van Insadong of op de Namdaemun markt. Myeongdong en Dongdeamun zijn de beste plekken voor het kopen van souvenirs. Maar ook vind je in Seoul de indrukwekkende hoofdkantoren van wereldbekende merken.

Changdeokgung

Het bekende Changdeokgung in Seoul

#2 DMZ (gedemilitariseerde zone)

De route door Zuid-Korea kun je uitbreiden met de DMZ. In Seoul een excursie boeken waarbij je een bezoek brengt aan de DMZ nabij Seoul. Dit is de aan de grens met Noord-Korea. De DMZ is overduidelijk verbonden met de koude oorlog die nog steeds gaande is tussen Noord- en Zuid-Korea.

Je vindt er dan ook een scheidingslijn tussen beide landen van vier kilometer lang. Deze staat vol met wachtposten, bunkers en gewapende militairen. Een bezoek aan de DMZ is indrukwekkend, maar het geeft je een unieke kijk in de scheiding tussen beide landen. In Goseong heb je zelfs de gelegenheid om bij een oude legerpost letterlijk een kijkje te nemen in Noord-Korea.

Ook heb je (bij goed weer) zicht op Mount Geumgangsan, een van Noord-Korea’s meest bekende bergen. Je bezoekt ook een door Noord-Korea gegraven tunnel, een uitkijkpost en een verlaten treinstation.

#3 Van Seoul naar Seoraksan National Park

Vanuit Seoul kun je doorreizen naar Seoraksan National Park. Vooral als je van wandelen en hiken houdt is dit een mooie bestemming. Ook vind je hier verschillende soorten zoogdieren, vogelsoorten, reptielen, insecten en plantensoorten.

Afhankelijk van het type vervoer doe je er ongeveer 3 uur om in het plaatsje Sokcho te komen. Dit dorpje ligt het dichtst bij Seoraksan National Park en dus is het verstandig hier te overnachten. In Seoraksan National Park vind je een schitterende rotsformatie die je – eventueel – kunt beklimmen.

Het is een pittige klim van 2-3 uur die je naar de top brengt, waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht. Een andere mooie hike in dit park is die naar de Biryongpokpo waterval. Als je op zoek bent naar meer mooie uitzichten kun je doorlopen naar Towangseopokpo. Het zijn een flink aantal traptreden maar ook hier is het uitzicht adembenemend, en de klim meer dan waard. 

TIP ♥ – meteen zin in luieren op het strand? Bezoek dan de prachtige stranden aan de oostkust van Zuid-Korea. Na slechts een half uurtje rijden vanaf Seoraksan National Park kun jij op je handdoekje liggen!

Route door Zuid-Korea

De Freedom Bridge bij de DMZ

Seoraksan National Park

Seoraksan National Park

Seoraksan National Park

Seoraksan National Park

#4 Van Sokcho naar Gyeongju

De route van Sokcho naar Gyeongju is indrukwekkend. Deze loopt voor een deel langs de kust waar prachtige stranden liggen. Helaas kun je ze vanuit de bus of auto niet zien. De stranden zijn namelijk verborgen achter meters hoge hekken met wachttorens, om te voorkomen dat het Noorden via het water kan binnendringen. 

Als je langer de tijd hebt, kun je ervoor kiezen onderweg een tussenstop te maken bij Gayasan National Park. Hier vind je namelijk de beroemdste tempel van Korea: de Haeinsa Tempel. Veel georganiseerde reizen zullen hier zeker een bezoek aan brengen. De tempel is in het jaar 802 na Christus gebouwd en herbergt de grootste verzameling boeddhistische geschriften van Oost-Azië. 

TIP ♥ heb je tijd over? Stop dan onderweg in Punggi om de ginsenmarkt te bezoeken. Hier vind je de wortel in ontzettend veel verschillende vormen. Denk aan wijn, thee en bijvoorbeeld snoep. De omgeving is heerlijk rustig en landelijk.

Cultureel erfgoed

Gyeongju is een van de meest bekende bezienswaardigheden in Zuid-Korea. Het was voorheen namelijk de hoofdstad van het Silla, dat voor meer dan 1000 jaar over beide Korea’s regeerde. Het is een van de belangrijkste culturele plaatsen van de oude wereld.

Je gaat hier naar toe voor cultuur, heuvelgraven, kleinere tempels en de vele Boeddhabeelden. Ook als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van het land is Gyeongju een prachtige plek. Overdag dwaal je heerlijk tussen de tombes en traditionele hanok woningen door. In de avond is een bezoek aan de Wolseong regio zeker de moeite waard. Het heeft zelfs wat weg van een sprookje!

Gyeongju

Het indrukwekkende Seokguram

#5 Van Gyeongju naar Busan

Busan is de tweede stad van Zuid-Korea. Desondanks zul je hier meer rust ervaren dan bijvoorbeeld in Seoul. Het is een havenstad en ligt ingekelemd tussen de zee en de heuvels op het land. De stad heeft een lange kuststrook met prachtige stranden, waar je prima een paar dagen kan vertoeven als je op zoek bent naar rust. Hiervoor is het wel verstandig in de zomer naar Zuid-Korea te reizen, in de herfst en in de winter kan het namelijk flink koud worden.

Wat je hier verder absoluut niet mag missen is de Jagalchi vismarkt. Je hebt waarschijnlijk nog nooit zo veel verschillende soorten vis bij elkaar gezien! Ook kun je ze ter plekken laten bereiden en vervolgens lekker opeten. Hoe vers wil je de sashimi hebben?!

Ook kun je een bezoek brengen aan de wijk Nampo. Hier vind je verschillende moderne winkels en bioscopen, maar ook talloze kraampjes met ontzettend lekker eten. Als je nog een stuk doorloopt vind je honderden winkeltjes waar je lekker kunt rondstruinen op zoek naar leuke souvenirs. Als je aan het einde van je reis nog even wilt ontspannen kun je ook een bezoek brengen aan de Korean Spa. Deze spa wordt gezien als een van de mooiste spa’s die Korea heeft. Een prachtig uitzicht over de stad vind je bovenaan de Busan tower die je uiteraard kunt beklimmen.

TIP ♥ – lees hier meer over Busan

#6 Van Busan naar Seoul

Vanuit Busan kun je gemakkelijk weer naar Seoul reizen om op het vliegtuig naar Nederland te stappen. Echter heeft Busan ook een eigen vliegveld. Mocht je nog andere landen willen bezoeken kan dat gemakkelijk vanaf hier! Je vliegt voor weinig geld bijvoorbeeld naar het zuiden van Japan.

Boulevard in Busan

    Meer lezen over Twee weken Zuid-Korea?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven