6x de beste surfspots in Peru

Peru is een van de populairste backpack bestemmingen van Zuid-Amerika. Dit is niet voor niets, want het land is simpelweg prachtig. De schitterende natuur en Inca cultuur is iets dat elke reiziger wil zien. Maar er is meer, surfliefhebbers zitten namelijk prima in Peru. Wil jij je volgende reis combineren met surfen in Peru? Dan zit je hier goed. Alles wat surfers zoeken vind je in Peru: prachtige stranden, perfecte golven, lekker weer en een surfvriendelijke sfeer.

Surfen in Peru

Of je nu beginnern bent of een ervaren surfer. Peru heeft zo veel verschillende surfplekken dat je bijna overal het water in kan. De mooie kustlijn van Peru komt met perfecte surfbreaks waarvan elke surfer enthousiast wordt. Wij vertellen je graag waar je moet zijn als je wil surfen in Peru. Dit zijn de zes mooiste surfspots van het Zuid-Amerikaanse land.

1. MANCORA

Surfen in Peru

De meeste mensen die gaan surfen in Peru, trekken richting Máncora. Dit wordt door veel surfers aangemerkt als de favoriete surfspot van het land dus als je wil surfen in Peru moet je zeker hier heen. Overigens kun je er niet alleen goed surfen, maar is Máncora ook erg gezellig.

Er zijn diverse strandtentjes op het strand te vinden, er worden regelmatig kampvuren georganiseerd en je kunt er prima feesten. Ook goed om te weten: de weersomstandigheden in het gebied rond Máncora zijn perfect voor surfers. De golven zijn hoog, de temperaturen zijn aangenaam en het regent er vrijwel nooit.

2. LOBITOS

Surfen in Peru

Vind je de surfspot Máncora een beetje te mild? Dan ga je naar Lobitos om te surfen. Lobitos is de perfecte surfspot voor gevorderde surfers. Hier staan namelijk wat hogere en heftigere golven. Wel is het belangrijk om te weten dat je niet het gehele jaar door naar Lobitos kunt gaan om te surfen.

Lobitos is gezegend met heerlijk weer en helder water. Het is een populaire bestemming voor surfers die weg willen komen van de drukke stranden van Lima om te genieten van de echte surfsfeer. Het is niet alleen warmer dan andere kuststeden in Peruaanse winter (juni tot september), maar er zijn ook sterke zuidelijke winden die Lobitos omtoveren in een paradijs voor kitesurfers. Als je goed wil surfen in Peru mag Lobitos niet ontbreken op je lijstje.

3. PUNTA HERMOSA

Surfen in Peru

De thuisbasis pauze van wereldkampioen Sofia Mulanovich. Punta Hermosa is de perfecte stad om het surfen onder de knie te krijgen. Van beginners tot ervaren surfers, Punta Hermosa heeft voor iedereen die wil surfen goede golven. Als je van bodyboarden houdt, neem dan je flippers mee naar Playa Arica en leef je uit op de golven die breken op het zachte zandstrand.

Bekende plekken zijn onder andere Señoritas en Caballeros. Deze zijn wat meer voorde beginnende surfers. Ervaren surfers wachten liever op de Humboldt-current voor de beruchte golf van Pico Alto die binnen komt bij Playa Norte.

4. CHICAMA

Surfen in Peru

Wil je een keer over de langste golven van de wereld surfen? Dan moet je naar de surfspot Chicama. In de zee bij Chicama surf je namelijk over de allerlangste golven van de hele wereld, waar je soms wel 1 tot 2 minuten op kunt blijven staan. De golven zijn niet zo heftig en dit maakt de surfspot ideaal voor de beginnende surfer, die nog niet zo goed op woeste golven kan blijven staan.

Playa Chicama, zoals het eigenlijk heet is bekend in de internationale surfwereld. In de zomer (november tot en met maart) kan het hier behoorlijk warm worden. Surfscholen langs de kust bieden lessen aan en boardverhuur.

5. LIMA

Surfen in Peru

Lima is een geweldige stad. Het is de plek waar bijna iedereen zijn of haar reis begint in Peru. De stad heeft ontzettend veel te doen waar surfer er een van is. Lima ligt aan de kust en er komen heel wat goede golven binnen waar zowel beginners als ervaren surfers kunnen surfen.

De opmerkelijk consistente golven maken het een ideale plek om te leren surfen. Je vindt meer dan genoeg surfscholen langs het strand. Het is heerlijk om te surfen en in de zee bezig te zijn om daarna te genieten van een biertje op het strand.

6. HUANCHACO

Huanchaco

De laatste surfspot die we in dit artikel beschrijven, is de hotspot Huanchaco. Huanchaco vind je in het midden van Peru, iets richting het zuiden van het land. Je vindt diverse stranden in en rond Huanchaco, waar dagelijks veel surfers naartoe komen. Huanchaco is niet alleen populair onder gevorderde surfers, maar ook zeker bij beginners.

Er zijn stranden met hogere golven, maar ook voor de beginners zijn er geschikte surfstranden in en rond Huanchaco te vinden. Zelfs als je voor het eerst gaat surfen en dit graag tijdens jouw rondreis door Peru wil doen, kun je in Huanchaco terecht.

    Meer lezen over 6x de beste surfspots in Peru?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven