Goedkope vluchten met een VPN. Werkt dat?

De vakantieperiode komt er weer aan en dat betekent dat het ook weer tijd is om een vlucht te gaan boeken. Met de huidige inflatie doen we er alles aan om geld te besparen. Een van de manieren waarop dit gedaan kan worden, is door met een VPN een vlucht te boeken. Veel mensen weten namelijk niet dat je hier veel geld mee kunt besparen! Hier bespreken we deze én verschillende andere methoden waarop je geld kunt besparen bij het boeken van je vakantie.

Vluchten boeken met een VPN

Laten we beginnen met het besparen van geld bij het boeken van een vlucht. Dit is mogelijk door een VPN te gebruiken, waarbij er twee belangrijke redenen zijn aan te wijzen. Allereerst kunnen er geen cookies op je IP-adres gelogd worden, waardoor het lijkt alsof je de website van de vliegtuigmaatschappij voor de eerste keer bezoekt.

Gebruik je geen VPN, dan worden de cookies opgeslagen en wordt er geregistreerd als je de website meerdere malen bezoekt. Dat is ook de reden dat de prijzen van deze vliegtickets direct een stuk hoger liggen.

Daarnaast heb je ook nog te maken met verschillende prijzen voor andere landen. Internetgebruikers in Nederland kunnen te maken hebben met hogere prijzen, voornamelijk door de gunstige economische situatie. Door een VPN in een ander land te gebruiken, zoals Polen of Frankrijk, lijkt het alsof je je daar bevindt. De stand van de welvaart kan op dat moment invloed hebben op de prijzen, waardoor je minder geld bespaart met het boeken van vluchten.

Surf anoniem met een VPN om veel geld te besparen.

Vliegen naar Molukken
Onderweg boven Bali

Hoe werkt het boeken met een VPN?

Het boeken van een vliegreis vanuit thuis is eigenlijk heel eenvoudig. Je kunt het zoeken naar een vlucht gewoon met je normale IP-adres doen. Zodra je een vlucht hebt gevonden die je wilt boeken, log je in bij de VPN-aanbieder.

Op dat moment wordt er een ander en nieuw IP-adres gebruikt, waardoor het lijkt alsof je voor de eerste keer naar deze vlucht zoekt. Kies daarbij ook voor een VPN-server in een ander land, zodat je ook nog wat vluchten en prijzen kunt vergelijken.

Je ziet precies dezelfde vluchten staan, maar de kans is dik aanwezig dat de prijs een stuk lager ligt dan wanneer je met je eigen IP-adres zocht. Vul vervolgens wel gewoon je eigen gegevens in en bevestig de vlucht. Zodra je dit gedaan hebt, is de kans aanwezig dat je honderden euro’s hebt bespaard op je volgende vakantiebestemming!

Ook op vakantie te gebruiken

Naast dat we een VPN zouden aanraden bij het boeken van je vlucht, kun je deze op nog allerlei andere manieren gebruiken op vakantie. Zorg er daarbij wel voor dat je de applicatie wel al gedownload hebt voordat je naar het land afreist. In landen als China zien we namelijk dat je deze apps niet meer kunt downloaden.

Ben je eenmaal op je vakantiebestemming aangekomen, dan kun je een VPN ook gebruiken voor:

  • Het inloggen bij een gratis en open wifi-hotspot;
  • Het boeken van hotels of het huren van auto’s, scooters of andere rijtuigen;

Het is dus aan te raden om zowel voorafgaand aan je reis als tijdens je reis gebruik te maken van een VPN. Niet alleen kun je hiermee dus goedkopere vluchten en hotels boeken, ook kun je dit gebruiken om auto’s, motoren of scooters tegen een scherpe prijs te huren.

Tot slot gebruik je deze ook om geografische blokkades op vakantie te omzeilen, waardoor je gewoon de films en series kunt bekijken die in Nederland op Netflix of Videoland staan. Dit maakt het gebruik van een VPN dus extra interessant. Ook bij het inloggen op open wifi-netwerken is een VPN aan te raden, aangezien je hiermee veilig over het internet kunt surfen.

    Meer lezen over Goedkope vluchten met een VPN. Werkt dat??

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven