Op vakantie in eigen achtertuin

Stel je eens voor: de warme zon op je gezicht, het geluid van vogels en kabbelend water op de achtergrond en een heerlijke maaltijd geserveerd aan je eigen tuintafel. Klinkt dat als het begin van een droomvakantie? Nou, dat kan het zeker zijn!

Ook al staat er geen verre reis naar het buitenland op de planning dit jaar, betekent dat niet dat je niet kunt genieten van een ontspannen vakantie. In deze blog delen we hoe je een vakantie kunt doorbrengen in je eigen achtertuin, vol met advies, handige tips en inspiratie om jouw tuin om te toveren tot een waar paradijs. Laten we beginnen!

Wat is een vakantie in eigen achtertuin en wat zijn de voordelen?

Een vakantie in eigen achtertuin is precies zoals het klinkt: je brengt je vakantie door in het comfort van je eigen huis en tuin. Het biedt de perfecte gelegenheid om te ontspannen, tot rust te komen en quality time door te brengen met familie en vrienden, zonder dat je ver hoeft te reizen.

De voordelen zijn eindeloos: geen stress van het plannen van een reis, geen gedoe met bagage, en het bespaart ook nog eens kosten. Bovendien kun je op deze manier het hele jaar door genieten van je eigen stukje paradijs, ongeacht het weer!

reizen in de achtertuin

Hoe richt je een vakantie in je eigen achtertuin in?

Het inrichten van je achtertuin voor een vakantie vergt wat creativiteit, maar het resultaat is het absoluut waard. Denk aan de inrichting van je tuin, het comfort en de decoratie. Om je op weg te helpen hebben we ze hieronder beschreven.

De inrichting van je tuin

Creëer een ontspannen sfeer door comfortabele zitplaatsen te voorzien. Denk aan gezellige tuinstoelen en een ruime tuintafel waar je met het hele gezin kunt genieten van maaltijden en spelletjes. Vergeet niet om af en toe te ontspannen in een comfortabele ligstoel terwijl je geniet van een goed boek of een verfrissend drankje.

Comfort

Het juiste tuinmeubilair kan een wereld van verschil maken als het gaat om comfort. Investeer in kwalitatieve tuinstoelen en een stevige tuintafel waar je langdurig plezier van zult hebben. Er is een ruim assortiment aan tuinmeubelen die niet alleen comfortabel zijn, maar ook stijlvol en duurzaam zijn. Met de juiste tuinmeubelen kun je optimaal genieten van je vakantie in eigen achtertuin!

Decoratie

Voeg wat persoonlijkheid toe aan je achtertuin door middel van decoratie. Denk aan kleurrijke kussens, sfeervolle verlichting, lantaarns, buitenkleden, en misschien wat exotische planten of een fonteintje voor een rustgevend geluid van stromend water. Zo creëer je een gezellige en uitnodigende omgeving waar je helemaal tot rust kunt komen.

Welke activiteiten kun je tijdens een vakantie in eigen achtertuin ondernemen?

Er zijn tal van leuke buitenactiviteiten die je kunt ondernemen tijdens je vakantie in eigen achtertuin, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Hier zijn enkele ideeën om je op weg te helpen:

  • Organiseer een gezellige barbecue voor en met vrienden en familie.
  • Probeer eens een potje kubben, een Scandinavisch werpspel dat garant staat voor plezier en uitdaging voor het hele gezin.
  • Waag je aan een partijtje jeu de boules in een ontspannen sfeer.
  • Daag elkaar uit voor een potje Swingball, een leuk spel dat zowel voor kinderen als volwassenen leuk is en zorgt voor actievolle momenten in de tuin.
  • Op hete dagen zijn waterspelletjes een verfrissende manier om af te koelen. Denk aan waterballonnengevechten, een sproeier opzetten voor wat verkoeling of zelfs een klein zwembadje opzetten voor wat plons plezier.
  • Creëer een bloeiende moestuin in jullie eigen achtertuin.
  • Organiseer een filmavond onder de sterrenhemel met een projector en een groot scherm in de tuin.
  • Maak een kampvuur en rooster marshmallows voor een gezellige avond met de hele familie.
achtertuin op reis

Extra tips voor de ultieme vakantie in je eigen achtertuin

  • Richt een hoekje in voor ontspanning, met een hangmat of een comfortabele loungeset waar je lekker kunt relaxen.
  • Creëer een buitenkeuken met een barbecue, een buitenbar en voldoende ruimte om te koken en te genieten van heerlijke maaltijden in de buitenlucht.
  • Organiseer themadiners in je eigen tuin, zoals een Italiaanse avond met pizza’s uit de pizzaoven of een Mexicaanse avond met zelfgemaakte tacos en margaritas.

Geniet van de ultieme vakantie in je eigen achtertuin

Een vakantie in eigen achtertuin biedt de perfecte gelegenheid om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en te genieten van de kleine dingen in het leven. Met de juiste inrichting, comfortabele tuinmeubelen en leuke buitenactiviteiten, kun je een vakantie creëren die net zo memorabel is als een reis naar het buitenland.

    Meer lezen over Op vakantie in eigen achtertuin?

Scroll naar boven