Tokyo met kinderen

Als je denkt aan een vakantie met kinderen, is Tokyo waarschijnlijk niet de eerste bestemming die in je op komt. Veel mensen denken direct aan druk, neon verlichting, miljoenen mensen en drukke straten. En hoewel dat zeker waar is, is Tokyo wel degelijk een geweldige stad om met kinderen te bezoeken. Tokyo is druk, kleurrijk en charismatisch en juist daarom erg leuk voor gezinnen, want er is genoeg te doen!

Is Tokyo een goede plek om te bezoeken met kinderen?

Absoluut! En het is niet alleen fijn voor kinderen. Tokyo is ook een droom voor ouders als het gaat om het reizen zelf. De stad is schoon, veilig en van alle moderne gemakken voorzien. Sterker nog, ik durf te stellen dat er geen enkele stad ter wereld is, waar het openbaar vervoer veiliger en betere is geregeld dan Tokyo.

Toegegeven, de enorme massa mensen kan overweldigend zijn – hoewel dit niks is in vergelijking met Canggu op Bali – en sommige attracties niet heel aantrekkelijk zijn voor (jonge) kinderen. Toch zijn genoeg bezienswaardigheden en activiteiten die gegarandeerd het hele gezin zullen vermaken.

Van Disneyland tot de eindeloze speelhallen en van groene parken tot speelgoedwinkels waar je dagen in rond kunt dwalen!

Hello!

De beste dingen om te doen in Tokyo met kinderen

Kinderen (oké, ook volwassenen) gaan helemaal op in Tokio’s fascinatie voor speelgoed, anime, manga en alles wat met popcultuur te maken heeft. Aan activiteiten dan ook geen gebrek!

In dit blog ga ik in op dingen om te doen, speciaal met kinderen. In ons blog “wat te doen in Tokyo” vind je nog veel meer dingen om te doen in Tokyo.

Te doen in Tokyo met peuters

De leukste leeftijd! Althans, dat vind ik. En ik ben net terug van een wereldreis met peuter. Er gaat een wereld voor je open! Ook Tokyo is prima te doen met een peuter.

Ueno Zoo

Ueno Zoo is een perfecte bestemming voor peuters. De dierentuin ligt in het prachtige Ueno Park, en biedt een breed scala aan dieren, waaronder de reuzenpanda’s. Er zijn ook speciale kindvriendelijke zones waar ze veilig kunnen rondrennen en spelen. De dierentuin heeft bovendien een aantal kleine speelplaatsen en eetgelegenheden. Handig als je zelf even wilt relaxen en de kids rustig kunt laten spelen.

Tokyo Disneyland

Een no-brainer natuurlijk. Er zullen weinig kinderen zijn die niet van Disneyland houden. Tokyo Disneyland is een magische plek voor kinderen. Het park heeft veel attracties die geschikt zijn voor de kleintjes. Neem ze mee in een ritje in “It’s a Small World“, of Dumbo the Flying Elephant. Uiteraard zijn er dagelijkse parades en shows waar peuters hun favoriete Disney-personages kunnen ontmoeten en knuffelen.

Yoyogi Park

Yoyogi Park is een geweldig park in het hart van Tokyo, perfect voor peuters om te spelen en te ontdekken. Het park heeft grasvelden waar kleintjes kunnen rennen of waar je kunt picknicken. Er zijn ook een aantal speeltuinen en vijvers met eenden en schildpadden, maar het leukste is het gratis vermaak in het park. In het weekend zijn er vaak straatartiesten, muzikanten en festivals. Ik vond het een van de leukste plekken van het land.

Mijn tip – bekijk ook de leukste dingen om te doen in Tokyo.

Tokyo Disneyland is geweldig met kinderen

Te doen in Tokyo met kleuters

Ook als je kinderen al wat ouder zijn, is er genoeg te doen in deze wereldstad. Dit zijn de leukste dingen om te doen in Tokyo met kleuters!

TeamLab Borderless

TeamLab Borderless is een interactief museum dat is ontworpen om te verbazen (niet alleen kinderen). Artworks move out of rooms, relate to other works, influence each other, and at times intermingle, without boundaries. Through this group of works, one continuous world without boundaries is created. Zoals ze zelf zeggen. De kleurrijke bewegende beelden zijn indrukwekkend en het museum is zeker een bezoek waard.

Ghibli Museum

Het Ghibli Museum in Mitaka is niet echt bekend, maar daardoor niet minder leuk. Het is vooral bekend als studio voor Ghibli-films zoals “My Neighbor Totoro” en “Spirited Away”. Het museum neemt je mee in de magische wereld van Ghibli met interactieve tentoonstellingen, levensgrote figuren en korte animatiefilms die alleen hier te zien zijn. Het ligt wel iets buiten Tokyo (30 minuten rijden).

Odaiba

Odaiba is een kunstmatig eiland in Tokyo Bay dat verschillende attracties biedt voor kleuters. Een van de grootste en bekendste attracties is het National Museum of Emerging Science and Innovation Miraikan. Een geweldig museum gericht op interactieve tentoonstellingen over robots en de ruimte. Een persoonlijke favoriet! 

Asakusa en de Senso-ji Tempel

Asakusa is de oude traditionele wijk van Tokyo met geweldige bezienswaardigheden. Uiteraard mag een bezoek aan de Senso-ji Tempel niet ontbreken. Kinderen kunnen de karpers in de tempelvijvers bewonderen of traditionele Japanse snacks zoals taiyaki (visvormige wafels gevuld met zoete pasta) proeven.

De schitterende Sensoji tempel in Tokyo
De Senso-ji tempel in Tokyo

Te doen in Tokyo met tieners

Neem je je tieners mee naar Tokyo? Ook dan is er genoeg te doen!

Tokyo DisneySea

Tokyo DisneySea is wellicht wat mer voor de jonge tieners, maar zeker een uniek uitje. In tegenstelling tot het klassieke Disneyland heeft DisneySea een spannendere, avontuurlijke sfeer met attracties zoals de Tower of Terror, Journey to the Center of the Earth en Indiana Jones Adventure. Naast de attracties zijn er shows en parades die speciaal gericht zijn op een ouder publiek.

Takeshita Street in Harajuku

Takeshita Street is een levendige en drukke autovrije winkelstraat die beroemd is om zijn trendy winkels, eigenzinnige boetieks en eclectische eetkraampjes. Het strekt zich uit over ongeveer 400 meter en is een populaire bestemming voor zowel de lokale bevolking als reizigers. Vooral tieners en jonge volwassenen die op zoek zijn naar het nieuwste op het gebied van mode en popcultuur. In het weekend is de straat extra levendig met straatartiesten en jongeren in opvallende outfits.

Akihabara

Akihabara is dé plek voor tieners die gek zijn op anime, manga en videogames. Deze wijk staat bekend om zijn talloze winkels die gespecialiseerd zijn in elektronische gadgets, stripboeken en merchandise van populaire Japanse animatieseries. Tieners kunnen hier urenlang doorbrengen met het verkennen van de nieuwste games, het kopen van figurines van hun favoriete personages en het bezoeken van maid cafés voor een unieke Japanse ervaring.

Shibuya Crossing

Men zegt dat dit het drukste kruispunt ter wereld is. En dat zou zo maar kunnen. De Shibuya Crossing is een soort mierenhoop waar mensen van alle kanten komen en gaan. Elke keer als het licht op groen springt steken er honderden – en in piektijden zijn het er meer dan 1000 – mensen tegelijkertijd de straat over. Het is echt een gekkenhuis. Een geweldige ervaring voor iedereen!

    Meer lezen over Tokyo met kinderen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven