Lichtgewicht backpacken

Boek hier jouw reis, met lokale experts! Plan mijn reis

Als je eenmaal je backpack (of koffer) gaat inpakken sta je op het punt van vertrekken. Althans, zo werkt het bij ons. Wij zijn niet zo van het dagen van te voren inpakken. Het inpakken is wel één van de leukste dingen om te doen. Zodra wij onze backpack van zolder halen en onze zwembroek inpakken begint het weer te kriebelen! Wij proberen altijd zo licht mogelijk in te pakken. Want hoe minder je mee hoeft te sleuren hoe makkelijker. EN hoe minder er in je tas zit hoe meer er mee terug kan ;-). Maar hoe pak je nu zo efficiënt mogelijk je tas in? Hier wat tips over hoe je het beste je tas in kan pakken;

Before you go

Voordat je weg gaat of je tas in pakt is het handig om voor jezelf wat dingen op een rijtje te zetten. Dit scheelt met je tas inpakken. Bedenk eerst wat je wil gaan doen tijdens je reis. Als je vooral wil snorkelen en duiken heeft het weinig zin om sportschoenen mee te nemen. Als je reist in het regenseizoen kunnen wandelschoenen goed van pas komen (vanwege glibberige paden). En een tip; als je twijfelt of je iets wel of niet mee wil nemen. Neem het niet mee! Als je thuis al twijfelt gebruik je het op reis niet! Know the differences between needs and wants!

Tip; het gebruik van Packing Cubes maakt het inpakken van je backpack veel gemakkelijker.

niet lichtgewicht backpacken 🙂

Verder inpakken

Kleding – je tas inpakken begint altijd met je kleding. Bij ons in ieder geval. En je neemt ALTIJD te veel mee. Op onze eerste reis hadden we onze hele kledingkast meegenomen zo leek het. Pak minimaal in want je draagt echt maar de helft van wat je mee neemt. En mocht je dingen missen; in Azië is alles te koop! Kleding neemt de meest ruimte in je backpack of koffer dus ‘pack wisely’.

Wij stoppen onze kleding per categorie in plastic tassen. Zo scheiden we t-shirts, (korte) broeken etc. Je hoeft daardoor niet je hele backpack leeg te gooien op zoek naar een t-shirt en het blijft goed droog mocht je onverhoopt in een regenbui terechtkomen. Daarnaast gebruiken we sneldrogende sokken en ondergoed. Deze drogen extra snel en kan je dus makkelijk zelf even wassen tussendoor. Wij nemen het volgende mee aan kleding;

  • 1 zwembroek
  • 2/3 korte broeken
  • 1 lange broek
  • 1 vest/trui
  • 4/5 T-shirts
  • 3 paar sokken (sneldrogende)
  • 3 paar boxers (sneldrogende)
  • 1 handdoek
  • 1 paar slippers
  • 1 paar (wandel of sport )schoenen

Toiletspullen –  na de kleding komen de toiletspullen. Onze minst favoriete en eerlijk gezegd ook niet de belangrijkste. Heel eerlijk gezegd nemen wij alleen een tandenborstel, tandpasta en deo mee. De rest kopen we als we aankomen. In een beetje standaard hostel hebben ze wel shampoo of zeep dus die eerste nacht overleef je wel. De tweede dag gaan wij altijd op zoek naar dingen die we nog nodig hebben. Toiletspullen vormen een risicootje in je tas (we spreken uit ervaring) dus wij nemen het liefst zo min mogelijk mee!

Lees op de pagina backpacken in Azië meer informatie over het backpacken. Denk aan benodigdheden, welke landen of het bepalen van je budget.

misschien iets TE lichtgewicht backpacken 🙂

Niet vergeten

Dingen die je niet wil vergeten maar toch vergeet – hoe hard je ook nadenkt over het inpakken van je tas, je vergeet altijd wat. Wij hebben een standaard lijstje met dingen die we makkelijk kunnen vergeten maar tijdens het reizen wel heel hard nodig hebben. Het zijn van die kleine dingetjes die je reis net even wat aangenamer maken. Bijvoorbeeld;

  • oordopjes (je zal verbaasd zijn over het aantal decibel wat sommige medereizigers produceren in dorms, bussen of vliegtuigen)
  • klamboe (de meeste hostels of hotels waar ze nodig zijn hebben ze maar in een gebied met malaria kan je beter geen risico nemen)
  • poncho (ze komen altijd van pas). Deze nemen we uit Nederland mee omdat we een goede poncho willen hebben. De poncho’s die ze in Azië op elke hoek van de straat verkopen houden het meestal niet langer dan 1 a 2 regenbuien vol.
  • regenhoes backpack (zorgt er niet alleen voor dat je kleren droog blijven, ook je backpack blijft mooi)
  • extra plastic zakken (om vuile was in te doen, of vieze schoenen)
  • afsluitbare zakjes (handig voor je toiletspullen)

Als je deze spullen tot je basis beschouwd en hier niet teveel aan toevoegt kan je redelijk licht op pad. Heel veel reisplezier!

Heb je nog toevoegingen of tips? Laat het ons weten en wij voegen ze toe.

    Meer lezen over Lichtgewicht backpacken?

Over de auteur

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven