Angkor (say) what?

De Angkor tempels zijn waarschijnlijk de bekendste tempels in Zuid-Oost Azië. De Ankor Wat is de grootste blikvanger maar de omliggende tempels zijn minimaal zo indrukwekkend! Bereid je voor op een toeristische attractie waar je zeker niet de enige zal zijn. Gelukkig vergeet je alle andere mensen om je heen zodra je de Angkor tempels ziet liggen in de schitterende omgeving. Uiteraard zijn wij er ook geweest. Hierbij onze ervaringen.

Angkor Whaat?

Ons avontuur begon in Bangkok vanwaar de reis naar Siem Reap gepland stond, uiteraard in de bekende minivan. Om 6:30 uur werden we verwacht bij het reisbureau om naar Siem Reap te rijden. Na een slopende reis wilde we 1 biertje doen op Khao San Road, wat uiteraard goed fout ging! Ik weet nog dat we zeiden tegen elkaar; ‘Oké, nog 1 biertje en dan gaan we’. Uiteraard werden de volgende ochtend om 6:15 uur wakker. We hadden nog een kwartier om naar het reisbureau te komen, wat nooit ging lukken. Gelukkig hebben we kunnen bellen en kwamen ze ons halen, anders hadden we nu nog in Bangkok gezeten!

Weinig slaap

Na bijna twee dagen reizen en weinig slaap kwamen we eindelijk aan in Siem Reap, een gezellig stadje in een mooie omgeving. Na een avondje ontspannen kochten we de volgende dag voor $20 een kaartje. Met dat kaartje mochten we gratis naar de zonsondergang en opgang (uiteraard de volgende dag) bij de Ankor Wat.

Angkor Wat

We kunnen ondertussen een boek schrijven over de tempels/pagoda’s en monumenten in Azië want we heb er aardig wat gezien. Toch was blijft het elke keer weer indrukwekkend en alle verhalen over de Angkor Wat kloppen. Het is een indrukwekkend tempel complex.

Werkelijk elke steen is bewerkt, een klein wonder als je bedenkt hoe lang geleden het gebouwd is. Je kan er hele mooie foto’s maken met zonsondergang. Na een paar dagen zaten we dan ook al op bijna 500 fotos’s. Leuk voor het thuisfront.

Angkor

Zonsopgang

De volgende dag moesten we om 4:30 op(!) om de zonsopgang bij de Ankor Wat te bekijken. En hoewel dit ook heel erg mooi is, is het toch een beetje ‘same same but different’. Vergelijkbaar met de zonsondergang.. Maar ondanks dat we er om 4:30 uur voor op moesten staan tijdens onze vakantie was het absoluut de moeite waard.

Angkor Thom

Na eerst even goed wakker worden vertrokken we naar de Ankor Thom en de omliggende tempels. Eerlijk gezegd zijn deze niet indrukwekkender dan de Ankor Wat maar wel leuker. Je kan hier namelijk overal in en echt alles bekijken. Wat wel jammer was dat de trappen daar niet gemaakt zijn voor kleine mensen. Elke trap had minimaal een stijgingspercentage van 80%.

Bijslapen

Een zeer geslaagde dag maar ook zwaar aangezien het hier 40 graden en windstil was. De flessen water vliegen er werkelijk door heen met dit weer.

Die middag hebben we nog even bijgeslapen (reizen is zwaar ☺) en zijn we ’s avonds naar een berg gegaan waar je nog een keer de zonsondergang kon zien (over de vallei rondom Siem Reap). Doorgewinterde toerist als we zijn gingen we om 17:00 uur weg terwijl de tempel op de berg (waar je de foto’s kon maken) om 17:30 dicht ging.

Op tijd

Na een sprint de bergopwaarts waar Usain Bolt niet aan had kunnen tippen kwamen we hoestend en proestend, zwaar zwetend en lichtelijk uitgedroogd bij de tempel aan….om 17:36 🙂 en waar ze normaal redelijk meegaand zijn in Azië was deze man behoorlijk standvastig. Geen uitzicht voor ons.. Tip voor wie er nog heen wil; zorg dat je op tijd bent!

Al met al zijn de tempels van Angkor zeker één van de mooiste in heel Azië. Het is niet te bevatten dat zulke gedetailleerde tempels zo lang geleden zijn gebouwd en vandaag de dag nog steeds bestaan. Vandaag de dag is het indrukwekkend en eeuwen geleden moet het helemaal bizar zijn geweest! Ondanks de vele toeristen hier zijn de tempels zeker het bezoeken waard. Een ervaring om nooit meer te vergeten..

Wat vonden jullie van het Angkor complex in Cambodja?

    Meer lezen over Angkor (say) what??

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven