Leuke (niet zo standaard) reistips

Google op ‘reistips’ en binnen een seconde heb je tientallen pagina’s met reistips. Vaak lijken al deze tips op elkaar. Je kent ze wel; ‘neem niet te veel mee’, ‘pak oordopjes in’, ‘koop een moneybelt’ etc. Het zijn zeker geen slechte tips maar wij komen ook vaak andere, ongebruikelijke tips tegen.

Deze tips horen we onderweg van andere reizigers of komen we zelf ergens tegen. We zeggen niet dat het unieke tips zijn maar bruikbaar zijn ze wel 😉

We love tijgerbalsem

Het eerste wat wij kopen in Azië (of meenemen) is tijgerbalsem. Het is een soort wondermiddel voor reizigers. Het helpt niet alleen tegen spierpijn maar heeft ook een magische werking tegen muggenbeten. Krabben is verleden tijd! Een beetje tijgerbalsem op de muggenbult en de jeuk verdwijnt als sneeuw voor de zon.

ReistipsDeze gaat altijd mee! (beide 🙂 )

Je verstaat me wel

Dat je in Azië bent betekent niet dat mensen je niet kunnen verstaan. Zeker in Indonesië zijn er mensen die je wel degelijk verstaan. Wist je dat woorden als bekleding, vermaak, absurd, bestek, bom, gratis, jas, kanker, salaris, seks, sigaret hetzelfde zijn in Indonesië? En zo zijn er nog veel meer. En als je met een Engels reismaatje reist moet je helemaal oppassen. Zeker de jeugd in Azië spreekt en verstaat wel een woordje Engels.

Een hoody is je vriend

Misschien voel je je wat oud voor een hoody maar ik denk dat dit kledingstuk speciaal voor het reizen is uitgevonden. Ik ben niet zeker niet asociaal, ik houd van mensen om me heen. Maar soms wil je gewoon even relaxen in de boot, bus, trein of vliegtuig. En als je alleen reist praten mensen vaker tegen je (of ik zie er heel gezellig uit 🙂 ). Als je de capuchon van je hoody over je hoofd trekt kan je je even afsluiten van de rest van de wereld.

TibetAltijd een hoody meenemen 🙂

Koop altijd toiletpapier

Toiletpapier komt altijd van pas. Niet alleen om in de WC je ding te doen maar ook voor praktische zaken. Je zal niet de eerste zijn die drinken over zijn schoot morst in de bus.

Maar het kan ook behoorlijk vervelend zijn als je ’s avonds laat na een lange reis incheckt in je hostel en er achter komt dat er geen WC papier aanwezig en de winkels al dicht zijn. Een rolletje extra neemt bijna geen ruimte in en komt altijd van pas!

Mijdt bruine bonen, chilli’s en pepers voor vertrek

Dit punt heeft raakvlakken met het punt hierboven. In Azië zijn bus- en treinreizen van 12 uur heel normaal. Als jij de avond daarvoor lekker een boordje bonen met chilli’s hebt gegeten kan dat nog wel eens gênante momenten opleveren in de bus of trein. Ook als je vertrekt naar Azië kan je die heerlijke bruine bonen van moeders beter even laten staan totdat je terug bent 🙂

toiletpapierDit soort taferelen wil je niet hebben tijdens een 12 uur durende busreis

Drink niet te veel op het vliegveld

Sommige mensen zijn behoorlijk zenuwachtig voor het vliegen. Een biertje kan de zenuwen enigszins drukken. Maar pas op dat je niet te veel drinkt. Je zal niet snel geweigerd worden voor een vlucht maar als je stevig doordrinkt op het vliegveld en je wordt wel geweigerd is dat best jammer.

    Meer lezen over Leuke (niet zo standaard) reistips?

Over de auteur

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven