Thai­se vis­koek­jes

Boek hier jouw reis, met lokale experts! Plan mijn reis

Vorige week deelde we ons recept voor Soto Ayam. Hopelijk hebben jullie net zo genoten van dit Indonesische hoogstandje als wij! Deze keer is het tijd voor wat anders. De Thai­se vis­koek­jes!

Mijn eerste dag in Thailand vergeet ik nooit meer. We kwamen terecht bij Rambuttri Road, een zijstraatje van het bekende Khao San Road. Na een lange reis van zo’n 26 uur ploften we neer op het terras en bestelde ik het eerste wat ik voorbij zag komen: de Thai­se vis­koek­jes.

De viskoekjes, en de herinnering aan de eerste keer in Thailand, ben ik nooit vergeten.

Thai­se vis­koek­jes maken

Het maken van Thai­se vis­koek­jes is makkelijk en duurt maar een half uurtje (als je het goed doet 🙂 ). Het is ook meer een snack dan een gerecht. Heb je een feestje, een borrel met vrienden, of zelf gewoon trek in iets lekkers? Dan zijn Thai­se vis­koek­jes zo gemaakt!

Thaise ViskoekjesIngrediënten

Dit heb je nodig op basis van 4 personen.

  • 500 g verse kabeljauwfilet
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 3 eetlepels verse koriander
  • 4 eetlepels zoete chilisaus
  • 1 eetlepel rode currypasta
  • 2 cm verse gember
  • 8 takjes verse koriander
  • 1 rode peper
  • 75 g verse haricots verts
  • 2 bosuien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 limoen
  • 1 ei
  • 1 liter olie

Bereiding (30 minuten)

Zoals gezegd is het maken van Thaise viskoekjes niet heel lastig. Vergelijk het met het bakken van normale koekjes, alleen dan met hele andere ingrediënten 🙂

  • Het eerste wat je doet, is de kabeljauw filet mixen met rode currypasta, de geraspte gember, 2 eetlepels vissaus, koriander, rode peper (zonder zaadjes), ei, de knoflook, limoensap en het paneermeel. Maak hier met een staafmixer een gladde pasta van.
  • Meng de haricots verts, de helft van de koriander en de helft van de bosui door het mengsel.
  • Als alles een is gemengd en de pasta is klaar, maak je platte koekjes van de pasta.
  • Verhit een diepe koekenpan of een wokpan en voeg de olie toe.
  • Leg de koekjes in de pan en bak ze goudbruin.
  • Leg wat keukenpapier op een bakplaat of bord en leg de koekjes op het keukenpapier (ze zijn erg vet);
  • Snij de rest van de bosui en koriander in kleine stukjes en gooi deze over de koekjes. Sprenkel nog wat limoenrasp over de koekjes en je bent klaar!

Kin ahaan arroy kab!

    Meer lezen over Thai­se vis­koek­jes?

Over de auteur

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven