8 bucket-list bestemmingen

2017 is al weer een tijdje onderweg en sommige zijn druk bezig met de vakantieplannen van dit jaar. Het kiezen van een bestemming kan wel eens lastig zijn. Zeker omdat er zo ontzettend veel te zien is. Maar dat maakt het plannen van je reis of vakantie ook zo leuk! Om je een beetje op weg te helpen hebben wij een mooi lijstje opgesteld met 8x bucket-list bestemmingen in Azië. Speciaal voor de Azië Fans die eens wat anders willen dan de standaard highlights afstruinen.

1. Fiets rond Sun Moon Lake – Taiwan

Sun Moon Lake

Sun Moon Lake is een van de bekendste en meest bezochte meren van Taiwan. Dat betekent dat er veel toeristen komen. Maar het meer is zo groot dat je daar eigenlijk niks van merkt. Wil je Sun Moon Lake echt goed kunnen bewonderen, dan maak je een fietstocht rond het meer. Je kunt ook met de scooter rijden, maar dan ga je toch net iets sneller en zie je niet zo veel van de omgeving. Houd er wel rekening mee dat een fietstocht vrij pittig is, aangezien er ook flink steile stukken zijn. Ben je moe, dan neem je gewoon even pauze bij een van de bezienswaardigheden op de route of in een van de omliggende dorpjes van Sun Moon Lake.

2. Leer surfen op Sumbawa – Indonesië

Sumbawa

Vergeet Bali, als je wil surfen moet je op Sumbawa zijn. Veel reizigers die door Sumbawa reizen zien het eiland vooral door de ramen van een lange-afstandsbus. Onbegrijpelijk want het bergachtige Sumbawa is een schitterend eiland met mooie stranden, traditionele dorpen, een indrukwekkend binnenland, vriendelijke inwoners en de beste surfspots van het land. 

Lakey Peak is zonder twijfel de beste plek om te surfen. Er komen hier allerlei surfers vanuit de hele wereld, van beginners tot professionals. Je kunt overal lessen nemen en spullen huren. Voor je het weet bedwing je die mega golven en kun je dit van je bucket-list strepen 😉

3. Ontdek het magische Tibet

Potala Paleis

De situatie in Tibet is op dit moment best treurig gezien de bezetting van China en de lakse houding hierover van de rest van de wereld. Er zullen mensen zijn die Tibet daarom niet bezoeken, maar juist daardoor raakt de bevolking in een totaal isolement. Of je er naar toe gaat is aan jezelf, niet iedereen zal het er mee eens zijn. Maar een bucket-list bestemming is het wel.

Wij zijn er geweest en kunnen met recht zeggen dat het een van de meest bijzondere landen in Azië is. Gigantische tempels, paleizen en kloosters lijken hier de normaalste zaak van de wereld. En ondanks de aanwezigheid van veel Chinezen is het nog steeds een indrukwekkend gebied.

4. Bezoek de mooiste rijstterrassen ter wereld in Banaue – Filipijnen

Banaue

Iedereen kent de rijstvelden van Sapa, Mai Chau, Chiang Mai, Bali etc., maar de rijstterrassen van Banaue, en dan met name die in Battad, zijn adembenemend. De rijstterrassen bij Ifugao staan bekend als de mooiste rijstterrassen ter wereld. De bijnaam van dit met de hand aangelegde bouwwerk is niet voor niets De Trappen naar de Hemel’ en worden beschouwd als het ‘achtste wereldwonder’.

Waar je ook kijkt, het enige wat je ziet is picture-perfect rijstterrassen die oneindig lijken door te lopen. In combinatie met de bergen op de achtergrond, de stromende beekjes en de vriendelijke locals is Banaue een sprookjesachtige locatie.

5. Check het fenomeen sakura – Japan

Matsumoto

Naast sushi, sumo worstelaars en samurai zwaarden is er nog een typisch Japanse verschijning. De Sakura. Dat is geen sterke drank of bijzondere sushi, maar de kersenbloesems. De bomen kleuren in de lente en herfst mooi roze, wat een bijzonder gezicht is. Het is heel bekend in Japen en de inwoners zijn dan in ook de van ‘hanami’, ook wel bloemen kijken.

Het maakt niet zo veel uit waar je heen gaat, aangezien het door heel Japan te zien is. Maar Mount Fuji of landelijke gebieden zijn wel de beste plekken.

6. Maak het thuisfront jaloers met picture perfect stranden – Malediven

Maafushi

Als er een plek is waar je de mooiste foto’s kunt maken om thuisblijvers jaloers te maken is het wel de Malediven. De prachtige witte zandstranden en een verbazingwekkende onderwaterwereld maken de Malediven tot één van de meest geliefde vakantiebestemmingen ter wereld. 

De Malediven is zo’n plek die altijd tevoorschijn komt op zo’n ‘Top 10 Things To See Before You Die’ lijstje. Maar het is ook vrij prijzig, of niet? Wij kunnen zeggen dat het niet zo is 🙂 Wij zaten in 2016 een week op Maafushi voor $50 per nacht (2 personen) en voor $5 per dag kon je eten en drinken. Vliegticket? Vanuit Kuala Lumpur vlieg je voor €200 p.p heen en weer. Kortom, boeken die tickets! You won’t regret it!

7. Test of je hoogtevrees hebt op Mt. Huashan – China

Huashan

Mt. Huashan in China is een berg van ruim 2.000 meter hoog. Dat is op zich niet zo spannend, maar de tocht over de berg wel! Als dat nog niet genoeg is vindt je hij Mt. Huashan ook nog eens één van de meest uitdagende (of gevaarlijke, net hoe je het lezen wil) beklimmingen ter wereld. De ‘Huashan plank trail’ brengt je boven aan Mt. Huashan via een smalle en gevaarlijke track over dunne plankjes. Google een foto van Mt. Huashan track en je vindt meer dan genoeg foto’s die je het zweet doet uitbreken.

Hoewel de track bekend staat als één van de gevaarlijkste ter wereld is het moment dat je op de top staat een moment om nooit meer te vergeten. Het uitzicht is fenomenaal en (letterlijk) adembenemend! 

8. Loop de Mae Hong Son Loop – Thailand

Mae Hong Son

De echte sportieve reizigers kunnen een klein rondje lopen… zo’n 600 kilometer. In het noorden van Thailand heb je namelijk de bekende Mae Hong Son Loop, een rondje zo’n 600 kilometer. Meestal begin je in Chiang Mai. Je kunt de route afleggen op de motor, de fiets of lopend. De populairste manier om het te doen is met de brommer. Zeker de bekende ‘762 curves‘ weg tussen Chiang Mai en Pai een populaire route op de brommer.

Maar het kan dus ook lopend of fietsend, iets wat een behoorlijke uitdaging is, maar wel een hele gave! Op de brommer doe je er ongeveer 3 dagen over. Dus plan genoeg dagen in als je gaat lopen.

    Meer lezen over 8 bucket-list bestemmingen?

Over de auteur

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven